Viikko 13

Maaliskuun viimeisen viikon saimme viettää lauhan sään merkissä. 5 ensimmäistä päivää meni lämpötilan ollessa plussan puolella +3,3 asteen ja +4,3 asteen välillä. Lämpimin päivä oli tiistai, jolloin päivällä oli +4,3 astetta ja yölläkin vain -0,7 astetta. Lauantaina ja sunnuntaina lämpötila oli päivällä -1,4 ja -3,3 asteen välillä. Ei yölläkään ollut kuin -9 astetta lauantaiyönä.

Lumityötkään eivät minua rasittanut kuin torstaina ja silloinkin vain nimeksi. Lauantaiyönä satoi yli 10 sm ja pitkin päivää tuli lisäksi sakeitakin lumikuuroja. Sunnuntaikin oli lumisateinen, jolloin sade oli kuuroluontoinen. Jorma huolehti nuo lumityöt tärkeimmillä kulkupaikoilla. Maanantaiyönä satoi vielä vähän lisää ja minä tein sitten eilen lumitöitä 3 tuntia. Lumilingolla ajelin kaikki kolaamattomat paikat, joissa lunta oli noin 20 sm. Joten lunta meillä on jälleen yli 100 sm. Säät ovat olleet aika tuulisia, lauantaina ja sunnuntaina lumi lensi vaakatasossa ja kinosti maantiellekin. Sunnuntaina aura-auto oli liikkeellä kolme kertaa.

Jorma kävi sunnuntaina ajamassa moottorikelkalla ladun pohjaa Tenon jäälle. Eilen Liisa ja Seija lähtivät iltapäivän auringossa hiihtämään. Umpeenhan se kelkan jälki oli lumituiskussa mennyt, mutta jälki oli kuitenkin havaittavissa. Minä sillä aikaa kolailin ja linkoilin.

Lintujen syöttöpaikalle on ilmestynyt myös taviokuurna, joten nyt on 9 eri lintulajia katseltavanamme. Saan itse niitä seurata jo aamupalalla ollessamme klo 6.50 alkaen. Minä istun kasvot ikkunaan päin ja viimeisen kerran näen ne vielä iltapalalla ollessamme klo 20 tienoilla. Silloin on lajeja vähemmän liikkeellä, varsin punatulkut ovat jo lopettaneet.

Korona ja taas korona, sitä on nyt kaikki tiedotusvälineet tulvillaan. Kansalaiset ovat vähän ymmällään, kun päättäjätkin alkavat olemaan erimieltä kuka saa tiedottaa. Vielä mistä tiedottaa, jotta tiedotettava olisi oikeaa. Professoritkin ovat kovin erimielisiä mitä olisi ja mitä pitäisin tehdä. Väärin sammutettu tai aina maalta viisaita löytyy, kun merellä haveri sattuu. Vakava on tilanne ja kovin on ilmeet menneet vakavaksi viisikollakin. Parasta on, kun me kansalaiset tottelemme annettuja ohjeita ja käskyjä. Illalla ristimme kätemme ja kiitämme kuluneesta päivästä. Aamulla ristimme kädet, kiitämme kuluneesta yöstä, pyydämme siunausta ja varjelusta alkavalle päivälle.

Toivon kaikille hyvää vointia ja varjelusta koronavirukselta terveisin Posti-Pekka

Vanha kuva kirjoituksineen vuodelta 1977. Anteeksi, kun en saanut sitä käännettyä tähän hätään. Tuli komento alhaalta ja sitä on noudatettava.