Viikko 12

Maaliskuukin lähestyy loppuaan ja säät lämpenevät hiljalleen. Lumimäärät eivät ole vielä vähentyneet. Kulunut viikko oli sopeva ihmismielelle. Alkuviikosta lämpötilat olivat päivisin +0,6 asteesta -13,4 asteeseen. Öisin -4,6 asteesta -6,7 asteeseen. Perjantaina ja lauantaina lämpötila oli päivällä -2 asteesta -20,1 asteeseen. Öisin -17,9 asteesta -24,9 asteeseen. Sunnuntaina päivällä oli +1,9 astetta ja yöllä -2,7 astetta. Päivät alkoivat yleensä pilvisinä, mutta pilvisyys rakoili, varsinkin iltapäivisin ja aurinko pääsi paistamaan melkein selkeältä ja välillä selkeältä taivaalta. Perjantaina oli heikkoa lumisadetta aamulla.

Luonnossa on vielä hiljaista, hirvistä ei ole mitään havaintoja. Ketun jälkiä on ilmestynyt pihallemme. Lintujen syöttöpaikalla on vilskettä. Tiaisten lisäksi punatulkut, jokunen varpunen ja viherpeippo. Paljon urpiaisia viihtyy hyvin syöttöpaikalla. On tavallisia urpiaisia ja tundraurpiaisia. Välillä näyttää tulevan vähän kinaa eri lajien kesken, mutta ihmeen hyvin toimeen tulevan. Olen istunut portailla auringon paisteessa ja seurannut niiden touhuja. Sen olen todennut, että paljon menee auringonkukansiemeniä hukkaan.

Tänään aloimme ulkoilemaan Tenon jäällä. Viime viikolla ilmestyi moottorikelkan jälki jäälle, lähelle Norjan rantaa. Seija, on lomalla luonamme, käveli jäljen poikki joen m-kelkan jäljelle. Seija on päivittäin kävellyt lumikengillä ja kerran kävi jo hiihtämässäkin. Jälki on tasainen ja kovettunut, minä kävin tänään auringon paisteessa sauvakävelevässä useita keroja. Liisa ja Seija hiihtivät Kaavan ohi ja olivat tyytyväisiä tasaiseen lumenpintaan ja luistavaan keliin. Huomenna minäkin haen sukseni ja lähden hiihtämään.

Terveyskeskus on ollut yhteydessä ja antanut ohjeita eristäytymiseen muista ihmisistä. Seija oli puhelimessa ja oli kertonut, että hän on lomalla ja pitää huolen vanhemmistaan. Soittaja oli kehottanut ulkoiluttamaan. Sanoin Seijalle, että etkö kertonut, että isä on ollut useita tunteja kaivamassa kasvihuonetta lumen alta. Seija sanoi, että hänen teki mieli sanoa, hänen pitää jarrutella liiallisesta työnteosta. No me elämme täällä syrjässä muista ihmisistä ja nautimme nyt keväisistä säistä. Emme käy edes kaupassa.

Kansakuntaa herätellään nykyisestä elämäntyylistä, ankaralla kädellä. Mutta jokainen joka uskoo ja turvaa Jumalaan, ei tarvitse olla huolissaan. Hän on luvannut pitää huolen omistaan jokaisena päivänä.

Hyvää vointia ja turvallista kevättä kaikille terveisin Posti-Pekka

Punatulkku ja pulmunen edellisiltä vuosilta.
Pulmisia ja muita kaverina.
Mistäs se ääni kuului.

Kaunis olen ja lähden kohta tunturiin.
Näitä viisauden symboleita voisi nyt tulla pesimään telkänpönttöön.