Viikko 6

Niin on helmikuun ensimmäinen viikko elettynä ja saimme viettää sen aivan sopivissa lämpötiloissa. Kylmin yö oli tiistaiyö, jolloin lämpötila laski -27,4 asteeseen. Keskiviikkoyönä lämpötila laski vielä -21,9 asteeseen. Sen jälkeen yölämpötilat olivat jokseenkin normaaleja yöpakkasia. Lauantaiyö oli normaalia lämpimämpi, silloin lämpötila kävi kylmimmillään -0,3 asteessa ja lämpimillään +2,5 asteessa. Päivälämpötila kävi plussalla perjantaina +1,9 astetta ja lauantaina peräti +3 astetta. Muina päivinä päivälämpötila oli muutaman asteen miinuksella.

Tiistaina ja keskiviikkona oli niin selkeää, että aurinko paistoi Norjan puolen maisemiin. Lunta satoi maanantaina ja perjantaina, joten kuntoilu tuli hoidetuksi lumitöissä. Niin tapahtuu tänäänkin 10.02.20. Tuulet ovat olleet enimmäkseen heikkoja, ajoittain tyyntä, yhtenä yönä puhalsi luodetuuli vähän voimakkaammin. Viimeyönä ja tänään on satanut lunta 8 – 10 sm. Lämpötila nousi plussalle ja nyt sade on melkein vettä.

Luonnossa on vielä hiljaista, ei kuulu Tenolta moottorikelkkojen pörinää. Jorma on kävellyt lumikengillä vähän matkaa jäälle ja polkenut lunta, että rannassa oleva sula jäätyi. Vettä on todennäköisesti muuallakin paksun lumikerroksen alla. Varsinkin Junttijoki laskee vettä jäälle ja pitää Aslakin rannassakin sulaa lumipeitteen alla. Lumikengillä kävellessä on lumi upottanut 30 – 40 sm.

Hirviä ei ole meidän kohdalla näkynyt, Kaavan seudulla näkyy kuulemma niiden jälkiä. Lintulaudalla ovat punatulkut lisääntyneet, 4 -6 paria on yhtä aikaa syömässä. Tiaisista talitiainen ja hömötiainen, lapintiaista en ole nähnyt kuin harvoin.

Lisää kuvia talomme rakentamisesta. Honkarakenteella kävi sellainen toimitusvirhe, että rakennuksen alimmat hirret tulivat vasta toisessa kuormassa, joka saapui muutaman päivän myöhemmin. Emme päässeet nostelemaan hirsiä muutamaan päivään. Tuli muutama lepopäivä, joka ei ollut mieluisa juttu. Lisäksi pihallamme tuli rakennustarvikkeiden sijoitusvaikeuksia.

Toivon kaikille hyvää vointia ja vuoden jatkoa terveisin Posti-Pekka

Kaikki hirret saapuneet ja pystytys on alkanut. Pihamme oli täynnä rakennustarvikkeita.
Hirttä toisen päälle ja tappeja jokaiseen reikään. Liisan veli oli alkupäivinä apuna, loma loppui liian nopeasti.
Uusi pyöröhirsi oli kaunista katseltavaa ja mukava nostella päällekkäin.
Tasakerta lähestyy, Liisakin oli niin innoissaan, että ei huomannut tikkaiden olevan väärinpäin. Naulaus piti.
Liisa voiteli seiniä sitä mukaan, kun seinät nousi, siitä väriero.
Vesikaton rakennusvaihe menossa. Säät suosivat rakentamistamme.