Viikko 5

Tammikuu päättyi pakkasiin ja helmikuu on alkanut aivan leppoisissa lämpötiloissa. 28.01. tiistai oli tähän mennessä kylmin päivä, lämpötila oli lämpimillään -30,7 astetta ja kylmimmillään -38,1 astetta. Keskiviikkona lämpötila oli lämpimillään -17,9 astetta ja kylmimmillään -32,5 astetta. Torstaina – lauantaina lämpötilat olivat -9,5 ja -13,2 asteen välillä. Eilen sunnuntaina lämpötila oli vain -9,4 astetta pakkasella. Tiistai oli viikon ainoa poutapäivä, kaikkina muina päivinä hiutaloi vähän lunta. Sunnuntaiyönä satoi 4 sm ja viime yönä lisää niin, että tänään oli 7-8 sm lunta kolattavana. Tänään tein sitten lumitöitä 3 tuntia, ensin kolaten ja sitten lumilingolla. Oli kertynyt pihan laidoille kolattuja lumikasoja, niitä lingolla sinkosin kauemmaksi.

Luonto on vielä hiljainen, paljosta lumestako johtunee, että hirviä ei ole meidän tienoilla liikkunut. Kettu oli yhtenä yönä hiippaillut tuossa talon ja joen välisessä koivikossa. Myyriä lienee haeskellut, kun oli edestakaisin liikkunut. Lintujen ruokintapaikalla on riittänyt syöjiä. Tiaisia on eniten, mutta nyt ovat punatulkutkin alkaneet 5-6 parvissa ruokailemaan. Aika sopuisasti siinä näkyvät ruokailevan. Tiaiset käyvät vain hakemassa siemen ja menevät vieressä oleviin havupuihin syömään. Punatulkut mutustelevat siemeniä rikki syöttöpaikalla.

Toivon kaikille hyvää vointia ja vuoden jatkoa terveisin Posti-Pekka

Laitan lisää kuvia meidän rakennustyöstä vuonna 1988.

kesäsauna on jo uudella paikalla
Rakennuspaikka odotta pohjatöitä
Pohjatyöt on aloitettu
Sokkelin anturoita on jo valettu
Sokkelin muuraus menossa