Viikko 4

Tammikuu lähestyy loppuaan, viime viikon saimme viettää normaalina talviviikkona. Tiistaina ja keskiviikkona lämpötilat olivat vain muutamia asteita miinuksella, niin päivällä kuin yölläkin. Torstaina lämpötila vaihteli -10 ja -20 asteen välillä. Perjantaina lämpötila oli päivällä ja yöllä -10 asteen tuntumassa. Lauantaiyönä lämpötila laski -23,4 asteeseen, nousi päivällä -8,2 asteeseen. Eilen sunnuntaina lämpötila oli kovin vaihteleva, lämpötila oli päivällä lämpimillään -9,5 astetta ja kylmimmillään -25,1 astetta. Pitkin päivää lämpötila vaihteli nopeassa tahdissa. Tänään pakkanen on aamun -25,5 asteesta kiristynyt koko päivän ja on klo 19.15 -35 astetta. Kevolla on tällä kertaa muutaman asteen kylmempää.

Tiistaina alkuillasta alkoi tuulemaan ja lumikuuroja sakeitakin oli liikkeellä. Keskiviikkoyönä tuuli voimakkaasti, tuuli jatkui koko keskiviikkopäivän sakeine lumikuuroineen. Tuuli pöllytti lunta ja näkyvyys oli monesti nollassa. Lunta satoi jonkin verran torstaina, perjantaina ja lauantaina kolattavasti saakka. Olin sopinut parturin keskiviikoksi klo 14.15 Tana brun Parturiin. Jos olisin arvannut millainen sää keskiviikkona on, olisin perunut ajanvaraukseni. Monta kertaa näkyvyys loppui kokonaan, piti pysähtyä odottamaan sään vähäistäkin selkenemistä. Onneksi liikenne oli hiljainen ja muutkin ajoivat varovasti. Lunta oli eilen pihallamme 80 sm paikassa, jossa lunta ei ole liikuteltu.

Edellisessä kirjoituksessani kuvat menivät väärään järjestykseen. Olen nyt tarkempana ja laitan kuvat oikeaan järjestykseen. Kuten kuvista selviää, rakennukset piti tunkata ylemmäksi, että sai rakennettua radan alle. Vanhat sähköpylväät ratana ja lyhyemmät pylväät rullina. Meillä oli traktori lainassa, jolla saimme osittain vedettyä rakennuksia. Saunarakennus piti pylväsvinssillä veivata uudelle paikalle. Vanha kesämökki oli lautarakenteisena kevyempi siirrettävä. Se luisti metallisten sähköpylväissä olleiden orsien päällä. Osan siirtomatkasta mökki siirtyi pylväät ollessa rullina alla.

Toivon kaikille hyvää vointia ja vuoden jatkoa terveisin Posti-Pekka

Sauna odotti siirtoa rantaa kohden uudelle paikalle. Siirto tapahtui pylväsvinssillä veivaten.
Lautarakenteinen vanha kesämökki oli kevyempi siirrettävä, liukui pylväsorsien päällä.
Tasaisella maalla siirtyi pylväät rullina alla.
Vanha kesämökki toimi rakennusvaiheen aikana varastona ja purettiin, kun uusi talo valmistui.