Isänpäivä 10.11.2019

Talvi parantaa otettaan kuin sika juoksuaan. Mistähän tuokin sanonta, kuin sika juoksuaan, on peräisin? Viikko on vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani. 4 – 5 päivät olivat aika lauhoja päiviä. Maanantaiyönä 4.11 laski lämpötila -6,5 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -1,2 astetta. Tiistaiyönä lämpötila laski -2,6 asteeseen, mutta oli ollut yöllä niinkin lämmin kuin -0,7 astetta. Päivällä lämpötila nousi -03 asteeseen.

Keskiviikkona alkoi sää kylmenemään, yöllä oli laskenut -15,6 asteeseen. Päivällä oli lämpimillään -12,7 astetta. Torstaiyönä lämpötila laski -17,9 asteeseen ja nousi päivällä pilvisen ja sumuisen sään johdosta -7,5 asteeseen. Perjantai oli lämpötiloiltaan tasaisempi, yöllä -10,6 astetta ja päivällä -7,9 astetta. Lauantaiyönä lämpötila laski -17,8 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -16,.9 astetta. Viimeyönä lämpötila laski -26,4 asteeseen ja oli klo 13 tienoilla lämpimillään -25,2 astetta. Nyt lämpötila on alkanut laskemaan, oli klo 14.15 -25,8 astetta.

Päivittäiset säät ovat olleet pilvisyydeltään vaihtelevia, iltapäivisin on yleensä ollut selkeämpää, jopa aivan selkeääkin. Myös iltaisin on ollut selkeää ja revontulet ovat päässeet loistamaan. Ainakin tiistai-iltana oli komeat revontulet. Kun niitä on nähnyt jo niin paljon, niin ne eivät enää sillalailla kiinnosta, että alkaisi niitä “kyttäämään”. Torstai ja perjantai olivat pilvisiä, torstaina levisi mereltä päin oikein kostea sumu.

Tenokin jäätyi viimeyön aikana, silloin jäänpää meni meidän ohi. Jäänpää oli eilen aamulla Kordsamissa tulossa. Hyvin tasaisesti on jäätynyt ainakin meidän kohdalla. Hyvin pieniä kapeita sulasuikuloita on jäänyt sinne tänne. Jos nyt pitää tasaisia pakkasia, niin joki pääsee jäätymään pitkästä aikaa näin aikaisin.

Kun säästyimme vesi- ja räntäsateilta ja saimme kunnollisen talvenpohjan pakkasineen, niin säästyimme todennäköisesti syysflunssasta. Kyllähän me ihmiset matkustelemme ja tuomme niitä pöpöjä tuliaisina muualta. Mutta täällä kuivassa pakkassäässä ne pöpöt kuolevat nopeasti, toivottavasti.

Hyvää isänpäivää isille ja kaikille terveyttä terveisin Posti-Pekka

Tänäpäivänä klo 12 jälkeen otettu kuva meidän rannasta Kaavaan päin. Aurinko paistaa vielä vähän, ensi viikolla häipyy näkyvistämme.