Kirjoitus 03.11.2019

Kuvien siirto epäonnistui, kuvat olivat tietokoneellani väärässä tiedostossa. Ohjelmani ei niitä hyväksynyt. Nyt olen siirrellyt kuvia sellaiseen tiedostoon, että voin niitä sieltä siirrellä blogini liitteiksi.

Talvi vain kiristi otettaan, vaikka säiden ennustajat lupailivat aluksi lumisadetta ja lauhtuvaa. Perjantaiyönä lämpötila laski -20,6 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -14,7 astetta. Sää oli aamulla melkein pilvinen, keskipäivällä melkein selkeä ja illalla melkein pilvinen. Lauantaiyönä lämpötila laski -20,1 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -15,9 astetta. Sää oli koko päivän melkein selkeä. Viimeyönä lämpötila laski -19,4 asteeseen ja oli klo 18.15 kohonnut -19,1 asteeseen. Koko päivän lämpötila on ollut -20 asteen tuntumassa ja kylmimmillään -23,1 astetta.

Sää oli aamulla melkein pilvinen, josta selkeni ja oli iltapäivällä selkeä. Aurinko paistoi Norjan puolelle ja norjalaisten lupaama lauhtuminen alkoi klo 17 jälkeen. Puolelta päivin alkavaksi luvattu lumisade alkoi klo 17.30 jälkeen. Lumisade alkoi sakeana, mutta tällä hetkellä sade on rauhoittunut heikoksi sateeksi. Toissayönä oli jostain jo jäätynyt joki purkanut jäitään. Meidän seudulla olivat rantajäiden reunat jäiden rikkomia ja kivien ympärille muodostuneet jäät olivat menneet ylhäältä tulleiden jäiden mukana. Eilen jääsuppoa meni enempi kuin aikaisemmin, tänään jääsuppoa on tullut huomattavasti vähempi. On sitä normaalia syksyistä jäätymistä joessa.

Pyhäinpäivän sää oli poikkeuksellisesti huomattavasi kylmempi. Normaalisti pyhäinpäivän aikana on ollut suvi ja liukkaat kelit. Nyt ei meteorologien ennustuksissa ole suvisäitä odotettavissa. Pakkasten merkeissä marraskuu jatkuu niin kuin alkoikin. Sopii oikein hyvin meille, voi tehdä ulkotöitä eikä rukkaset kastu. Niin sanottiin aikoinaan. Koitan liittää mukaan kuvan talvesta 1956.

Oikein hyvää vointia ja talvea ja sen alkua kaikille terveisin Posti-Pekka

Kuvassa näkyy oikealla Äimäjoen talo ja Inarin Osuuskaupan myymälä (valkoinen talo ihan oikeassa reunassa) Vasemmalla valkoinen Kutlalan talo. Tenossa oleva saari Tiirasaari. Jäälle oli jo aurattu jäätie.