Viikko 39

Toista viikkoa on aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani. Kun tämä “tietävä” koneeni alkoi oikuttelemaan, ei kirjoittamisesta tullut mitään. Alkoi sammumaan kesken kaiken, en arvannut tallentaa kirjoitusta kesken kirjoitukseni. Ei ole aikaisemmin antanut vinkkiä, että olisi syytä hoitaa tallennustakin välillä. Nyt olen löytänyt syyn katkeiluihin, eikä ole enää häirinnyt. Toivottavasti löytämäni vika oli se todellinen syy häiriöön. Täytyi sitten ensimmäiseksi hoitaa kiitoskirjeiden kirjoitus pois alta.

Syyskuun viimeinen viikko meni aivan mukavissa säissä. Yöpakkasta oli vain kahtena yönä ja nekin vain -0,2 ja -0,4astetta. Päivälämpötilat olivat neljänä päivänä +7,6 ja +12,3 asteen välillä. Kahtena viimeisenä päivänä lämpötila jäi +2,7 ja +4,3 asteeseen. Perjantai päivä oli aurinkoisin ja illalla oli nähtävissä komeat revontulet. Torstainakin pilvisyys vähän rakoili, mutta heikkoa tihkusadettakin oli välillä. Lauantai oli pilvinen poutainen päivä, muina päivinä vähän oli välillä tihkusadetta. Sen verran oli ajoittain tuulta, että lehdet ovat varisseet haapoja ja muutamia sinnikkäitä koivuja lukuun ottamatta.

Hirviä ei ole meidän seudulla näkynyt, eivätkä paikalliset porotkaan ole nyt olleet täällä liikkeellä. Torstaina 26.09 kävin asioillani Nuorgamissa. Menomatkalla kettu ylitti tien hiljaisella vauhdilla, tulomatkalla hirvi seisoi keskellä tietä, mutta loikkasi nopeasti koivikkoon, kun tulin mutkan takaa näköetäisyydelle. Västäräkki on myös poistunut maisemistamme, joten kaikki muuttolinnut lienee lähteneet muuttomatkalle.

Hiljaisuus ja rauha on laskeutunut maisemiimme. Sen sijaan kirkonkylällä käy vilske rakennustyömailla. Uuden koulun rakentaminen on suurin rakennustyömaa. Siellä kattotuolit alkavat olemaan ylhäällä, osaa kattorakenteesta jo levytetään. Kolme matkailuyrittäjää rakentaa uutta ja lisää majoitustilaa. Joten kylällä on elämänsykettä.

Hyvää vointia ja syksyä kaikille terveisin Posti-Pekka