Viikko 38

Viikolla 38 meillä oli sää päivittäin vaihteleva. Kaikkina viikon päivinä pilvisyys rakoili enempi tai vähempi. Tiistai ja lauantai päivinä aurinko pääsi paistamaan enempi kuin muina päivinä. Kyllä sunnuntaikin oli aika aurinkoinen, silloin pilvisyyden rakoilu oli nopea tempoista ja vettäkin tirautti hieman välillä. Tuuli puhalteli vähän jokaisena päivänä ja ruskalehdet varisivat välillä niin kuin pieni lumikuuro.

Maanantai oli viikon lämpimin päivä, jolloin päivälämpö kohosi +8,1 asteeseen. Kylmimmilläänkin se oli +5,5 astetta. Vielä tiistaina lämpötila oli lämpimillään +7,8 astetta ja kylmimmillään illalla +1,9 astetta. Muina päivinä päivälämpötila oli +5,7 ja +6,4 välillä. Yöpakkasia oli keskiviikkoyönä -1,9 astetta, lauantaiyönä -1,8 astetta ja sunnuntaiyönä -1,7 astetta. Keskiviikkona aamulla lämpötila laski auringon nousun edellä -2 asteeseen. Pieniä sadekuuroja on ollut joinakin päivinä liikkeellä.

Muuttolinnut ovat lähteneet västäräkkiä lukuun ottamatta. Yksi uskollinen västäräkki, joka on lennellyt pihallamme, lensi vielä tänäänkin, kun aamupäivällä kävelin maantielläkin. Sattui olemaan siellä niin hiljaista, että rohkenin mennä kävelemään. Viime perjantaina, kun lämmitin kesäsaunaa, uiskenteli 2 tämän kesän koskeloa rannassa. Siinä ne suki itseään ja lähtivät sitten uimaan pois rannasta. Joutsenia ei ainakaan vielä näkynyt, yleensä niitä ainakin yksi pari uiskentelee myötävirtaan. Viime syksynä viipyivät useamman päivän näillä seuduilla.

Hirvistä ei ole havaintoja, nyt on niiden kiimarauhoitusaika. Voisivat vapaammin liikkua. Meidän puolen hirvet tulevat Norjasta, enkä tiedä onko siellä nyt rauhoitusaika. Lähituntureilla eivät meidän “vieraat” ole havainneet muita nelijalkaisia kuin muutaman poron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää vointia ja syksyä kaikille terveisin Posti-Pekka