Syksy

Tänään aloin suorittamaan joka syksyistä pihamaan haravointia. Koivut alkavat olemaan jo vähälehtisiä, pajut ovat vielä aika vihreitä ja pihlajat alkavat punastumaan. Sää oli sopiva haravointiin, yön pakkasen -2 astetta, jälkeen aurinko paistoi välillä kirkkaammin ja välillä ohuen pilviharson takaa. Lehdet olivat kuivia ja helppoja haravoitavia, nautin haravoinnista kauniissa syyssäässä.

Siinä haravoidessa ja välillä portailla istuen, tuli mieleeni kansakoulun ajalta Paimenen syyslaulu.
Lehti puusta variseepi päivä yötä pakenee, lehti puusta variseepi päivä yötä pakenee, lintu pieni syksyn tieltä kesämaille rientelee, jne.
Lopussa paimentyttö haikeana toteaa, että hänen pitää tänne jäädä syksyhyn ja pimeään.

Kun näissä tietokoneissa on sellainen ohje muokkaa, sehän on ikään kuin komento muokata. Niinpä minä muokkasin itselleni tuon laulun loppuosan muotoon
Tänne tänne ihmislapsi jäädä saat Suomenmaahan ihanaan. Tulevathan sadattuhannet ulkomaalaisetkin ihailemaan maatamme.

On taasen uusi vuoden aika nautittavana vapaassa ja kauniissa isänmaassamme. Syksyn väriloisto alkaa olla lopuillaan, tulee lyhyt syksyn harmaa aika ja sitten saamme lumen valaisemaan maisemia. Meillä on jopa 5 vuodenaikaa, joista jokainen saa ja nauttii erilailla. Kun suhtautuu erilaisiin säihin kuin vuodenaikoihinkin myönteisesti, on huomattavasti helpompi elää niiden kanssa. Ne säät ja vuodenajat tulevat varmasti emmekä voi niitä muuttaa.

Hyvää vointia ja syksyn aikaa kaikille tervein Posti-Pekka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA