Viikot 1-7

Tämän vuoden säistä voi tammikuun osalta mainita nopeasti vaihtuvia säitä. Välillä oli päivän kaksi pakkastakin, jopa vähän yli -30 astetta yhtenä päivänä. Muut pakkaspäivät olivat -20 asteen kahtapuolen. Enimmäkseen oli pikkupakkasta ja kävi välillä päivällä vähän plussan puolella.

Helmikuun alussa oli kolme päivää, jolloin lämpötila laski -25 ja -30 asteen välille. 5.2 lukien lämpötila kävi päivisin vähän plussan puolella, jopa muutamana yönäkin oli plus asteita. Enimmäkseen kuitenkin päivisin oli muutama miinus aste. 16.2 lukien lämpötila on ollut päivisin ja öisin muutaman asteen miinuksella. Maanantaina 20.2 lämpötila alkoi laskemaan ja illalla oli -14.1 aste. Tänä aamuna -24,5 ja ennen auringon nousua lämpötila laski -25,9 asteeseen. Koko päivän on ollut -22 tienoilla.

Aurinko ei ole päässyt kovin usein paistamaan, säät ovat olleet enimmäkseen pilvisiä. Lunta on satanut muutamia kertoja ja kerran pari on tullut luoteistuulen puhaltaessa jopa lähellä myrskylukemia. Tuonne on Norjan tuntureihin aurinko vielä paistanut. Koko ajan kyllä auringon valo laskeutuu Tenon törmässä Norjan puolella alemmas. Tänään paistoi jo Nollamissa jäälle. Meille aurinko paistaa keittiön ikkunasta sisälle ylihuomenna torstaina.

Meillä on talvilomaa viettämässä Leenamme nuorempi poika Simo. Oli työmatkalla Suomessa ja tuli samalla vähän yli viikoksi meille. On vain ollut huonohkot säät tuntureilla käyntiin. Viime viikolla lähtivät Jorman kanssa kelkoilla tunturiin, vaikka tuuleskeli etelästä aika voimakkaasti. Kun pääsivät ensimmäisen skaidin päälle, niin siitä piti kääntyä takaisin. Otti kuvan ja lähetti veljelleen terveisin, siitä näet täällä ei näe mitään. Oli tuisku. Eilen oli hyvä sää, aurinko oli välillä vähän näkynyt. Tänään lähtivät käymään Vadsössä, kun muuten olisi ollut pirttipäivä.

Kävin viime perjantaina Tana bruussa Matin luona parturissa. Simo oli kuskina niin sai ajella vähän toisenlaisilla teillä. Norjalaisten erilaisen hiekoituksen johdosta, ajaminen on jatkuvaa jurinaa. Matilla oli paljon asiaa ja keskustelumme oli vilkasta. Mutta olen vielä oppivainen, niin en kirjoita mitään keskusteluistamme.

Niin vain elelemme päivän kerrallaan, ruokasalin kalustoa olen kunnostuttanut. Juuri- hoito on yhden hampaan kohdalla kesken, kun ei löytynyt tarpeeksi pitkää neulaa. Torstaisin on kuntosali päivä, jossa vetäjänä on fysioterapeutti. Hän tiesi kertoa, että ehkä tämä vuosi mennään tällä ohjelmalla. Mutta mikään ei ole varmaa, kun siirryttiin tähän pahoinvointialueisiin. Miksi pahoinvointialue? Siksi, että ainakin henkilökunta on alkanut voimaan pahoin annettujen määräysten johdosta.

Hyvää laskiaista ja alkavaa paastonaikaa kaikille terveisin Posti-Pekka