Viikko 50. 2021

Saimme viettää varsin leppoisan talviviikon. Päivälämpötilat olivat lämpimillään -1,5 ja -6,7 asteen välillä. Kylmimmillään -3,7 ja -17,5 asteen välillä. Yölämpötilatkin olivat aivan siedettäviä -3,6 ja -13 asteen välillä. Lumisateita saimme vain perjantaina illalla, jolloin lunta satoi noin 4 sm. Lauantaina illalla satoi noin 2 sm. Joten lumikolan kanssa suoritettu päiväkävely oli helppo suorittaa.

Norjalaisten porot saivat tapahtumia aikaan meidänkin maisemissa. Muutaman kerran tolvasivat autojen edessä tuossa maantiellä. Tenon jäällä meni isompi tokka ennen kuin norjalaiset tulivat kokoamaan niitä. Tiistaina veivät 800 poron tokan Suomen tuntureiden kautta Borsejoen laaksoa kohden. Siellä oli sellainen maasto, että pystyivät moottorikelkoilla ajamaan porot tunturiin. Tenojoen jäässä oli vielä sulia, lisäksi jää on paikoitellen röykkiöinen ja lunta vähän. Keskiviikkona oli myös meneillään porojen siirto ja silloin piti autoilijoiden välillä pysähtyä odottamaan porojen tien ylityksiä. En tiedä onko tullut uusia Norjan poroja, mutta Ylitalon kuolpunassa näkyy tuoreita jälkiä tien reunoillakin.

Koronavirus vain jatkaa elämäänsä muuntautuen eri puolilla maailmaa erilaiksi ja herkemmin tarttuvaksi. Asiantuntijatkin sitten ovat erimielisiä miten leviää ja mitä pitäisin tehdä. Mielestäni virus vaivaa maailmaa vielä muutaman vuoden ajan. Sillä kehitysmaat eivät pysty rokottamaan tarpeeksi kansalaisiaan. Taitaapa niissä olla rokotusvastaisia kansalaisia enempi kuin muualla. Ihmiset matkustelevat eripuolilla maailmaa ja “hakevat” muuntautunutta virusta ja levittävät sitä. Parasta olla niin varuillaan kuin pystyy, et tiedä missä puussa piru istuu.

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille hyvää ja viruksista varjeltuvaa elämää.

RAUHALLISTA, SIUNATTUA JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2022

Terveisin Posti – Pekka