65 vuosi täyttyi

Hyvää syksyistä päivää hyvät ystävät!
Hyvä ja kaunis syksy alkaa vaihtumaan alkutalveksi. Meillä oli tosiaan kaunis ja vähäsateinen ruskasyksy. Ruostesieni, joka oli heikkoa, ei päässyt himmentämään värikästä ruskaa kuin aivan vähäisessä määrin. Niin kesä kuin syksykin olivat kotimaisten matkailijoiden johdosta vilkasta aikaa. ainakin Tenontiellä oli vilkas liikenne. Aamupäivisin matkailuautot ja -vaunut ajoivat Karigasniemen suuntaan. Iltapäivisin ja illalla liikenne suuntautui Karigasniemeltä Utsjoen suuntaan. Joukossa oli paljon henkilöautoja ja moottoripyöriä, linja-autoja ei näkynyt. Toivottavasti matkailuyrittäjät olivat tyytyväisiä.

Tänään tuli 65 vuotta siitä, kun saavuin Utsjoen kirkonkylälle Onnelan suvantoon postimoottoriveneellä. Tuon matkan Outakosken Rovisuvannosta runsaan jääsupon seassa ei unohdu muistista ennen kuin kaikki muukin häviää muististani. Tähän saakka olen saanut pitää muistini hyvin tallella. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut tuosta ikimuistoisesta matkapäivästä, joten en ala uudelleen kirjoittamaan.

Tämä 65 vuotta on ollut minulle hyvin rikasta ja opettavaista elämänkoulua. Ei taloudellisesti rikasta, mutta henkisesti. Olen saanut osallistua niin kunnan kuin seurakunnan luottamustoimiin. Niiden kautta olen päässyt hyvin perehtymään kuntamme ja kuntalaisten elämään. Kun kuntamme sijaitsee päälaella, niin täällä ovat vierailleet tunnetut ja vaikutusvaltaiset ihmiset. Sitä kautta olen päässyt tutustumaan ja jopa ystävystymään näihin ihmisiin. Koen sen elämän rikkaudeksi.

Toivon kaikille hyvää vointia ja syksyä terveisin Posti-Pekka

Tällainen oli talven alku ja keli Tenolla 18.10.1955