Viikot 33 – 34

Kaksi viikkoa mennä hurahti elokuusta ja viikon päästä alkaa syyskuu. Niin voimme sanoa, että kesä on ohitettu. Kuluneen kahden viikon aikana säät ovat olleet pilvisyydeltyään vaihtelevia, yhtään täysin selkeää päivää ei ole ollut. Pilvisyys on kyllä ajoittain rakoillut ja aurinko on päässyt vähän lämmittämään. Päivälämpötilat ovat olleet lämpimillään +11,3 asteen ja +17,7 asteen välillä. Poikkeuksen tekivät viime lauantai ja eilinen sunnuntai, jolloin lämpötila nousi +21,2 ja +20,8 asteeseen. Yölämpötilat ovat kaikki olleet hyvin plussan puolella, kylmin +4,8 astetta, joten hallan vaaraa ei ole ollut. Sadettakin on saatu sopivasti ja ilman ukkosta.

Lohestuskin on päättynyt, ulkopaikkakuntalaisilta 10.8 ja paikallisilta 20.8. Lohta oli vähän, näin kertovat, tittejä ja lohijalkoja vähiten, isoa yli 10 kg jonkin verran. Joten minun ei tarvitse harmitella, kun en enää voi lohestaa. Tulevaisuus ei näytä hyvältä lohen osalta, merellä pyytävät liikaa, todennäköisesti.

Niin se koronavirus saapui Utsjoellekin, olihan se odotettavissa, kun matkailun rajoituksia helpotettiin. Nyt on taas alettu rajoittamaan, joka toi omat vaikeutensa liikkumiseen. Meille rajan lähellä asuville ei oikeastaan ole mitään vaikeutta liikkua. Muualla asuville aiheuttaa sen, että matkat Norjaan ainakin vaikeutuvat. Suomalaisellahan on peruslaillinen oikeus poistua ja saapua kotimaahan. Katsotaan mitä tekee Norja, sillä oli talvella ensimmäisenä rajaliikenne kiinni.

Kun koko ihmiskuntaa vaivaava koronavirus lähti liikkeelle Kiinasta, niin laitan liitteeksi kuvia Sanghaista, jossa aikoinaan saimme käydä 2 kertaa. Viivyimme molemmilla kerroilla noin 4 viikkoa. Minulle oli suuri yllätys kuinka kehittynyt maa Kiina on. Liikuimme Liisan kanssa kävellen ja vävypojan käytössä olevalla autolla. Paljon liikuimme myös taksilla, joka oli omanlainen manööveri. Kaikki taksimiehet eivät osanneet lukea, eivätkä ymmärtäneet kartasta mitään. Kaikkialla tapasimme vain ystävällisiä ja hyvin palvelevia ihmisiä.

Toivon kaikille hyvää ja koronaviruksesta vapaata loppukesää terveisin Posti-Pekka

Pilvenpiirtäjiä silmän kantamiin
Uusia rakennettiin
On kirkkojakin
Kaikkia ei kuljetettu autoilla
Tavaroiden kuljettaja odotteli uutta kuljetettavaa ottamalla nokoset
Liikenne kulki useamassa kerroksessa
Oli hyvin hoidettuja puistojakin, joissa oli mukava levähtää
Budhalaisten epäjumala