Viikko 3

Talvinen tammikuun viikko päättyi todellisiin pakkaspäiviin. Tiistaina 14.01 pakkanen laski yöllä -22,4 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -5,8 astetta. Keskiviikko oli viikon lauhin päivä, Yöllä oli -6,8 astetta ja päivällä lämpimillään -3,4 astetta. Torstaiyönä lämpötila laski -13 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -10,5 astetta. Perjantaiyönä lämpötila laski -10,6 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -10 astetta. Perjantaina lämpötila alkoi illalla nopeasti laskemaan ja oli klo 21.30 laskenut jo -27,6 asteeseen. Lauantaiyönä lämpötila laski -32,1 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -28,6 astetta. Joten lauantai oli tähän mennessä kylmin päivä. Sunnuntaiyönä lämpötila laski -38,1 asteeseen, oli päivällä klo 14.00 -29,5 astetta. Illalla lämpötila alkoi lämpenemään ja oli klo 21.50 -23,9 astetta. Tänään oli päivällä klo 14.00 -6,9 astetta.

Pilvisyys on ollut melkein päivittäistä, tiistai pilvinen, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina pilvisyys vähän rakoili. Perjantaina illalla oli selkeää, lauantai selkeää koko päivän. Sunnuntai alkoi selkeänä ja oli illalla melkein selkeä. Perjantai-, lauantai- ja sunnuntaiyöt olivat selkeitä, silloin oli tähtinen taivas ja revontuliakin oli nähtävillä alkuyöstä. Lumitöitäkin sai viikolla tehdä, sateet tulivat öisin, perjantaiyönä pakkasvitiä 3-4 sm.

Vähän rakentamisesta ja siitä johtuvasta purkamisesta ja siirtämisestä. Kun me keväällä 1988 aloimme rakentamaan omakotitaloa, niin emme purkaneet vaan siirtelimme valmiita rakennuksia. Ensimmäinen hirsityönä (vanhoista puhelinpylvästä) rakentamani sauna, oli rakennettavan omakotitalon paikalla. Ensimmäinen lautarakenteinen kesämökkimme, jo kertaalleen siirretty, oli myös uuden rakennuksen paikalla. Niitä molempia jouduimme siirtämään ja siirsimme kokonaisina. Laitan kuvia tästä siirrosta kirjoitukseni loppuun.

Toivon kaikille hyvää vointia ja vuoden jatkoa terveisin Posti-PekkaSiirto uudelle paikalle odottaa.
Soiirtyi jo oikealle linjalle.
Saunan ylös tunkkaus.
Siirrettävät rakennukset.