Talvi tuli

Nyt voimme todeta, että meillä on talvi ilman meteorologien ilmoitusta. Keskiviikosta lähtien on lunta satanut päivittäin ja öisinkin. Keskiviikkona tein lumitöitä lumikolan kanssa 2 tuntia, eilen 1,30 tuntia. Tänään otin sitten avuksi lumilingon ja linkosin sillä yhden tunnin. Lunta on kertynyt meillä lähes 20 sm, Kevolla virallinen lumen syvyys näkyy olevan 17 sm. Lämpötilat päivisin ja öisin on pysytellyt pakkasen puolella. Eilen oli kylmintä, päivällä lämpötila laski -9,3 asteeseen, kun sää vähäksi aikaa selkeni. Tänään lämpötila on viime yön -6,9 asteen jälkeen kohonnut lähelle nollaa.

Nämä lumityöpäivät ovat olleet oikeita kuntoilupäiviä. Kolmen päivän lumityöt ja eilen kuntosalipäivä 1,5 tuntia. Kuntosalilla suoritin ohjelmani fysioterapeutin valvonnassa kuudessa laitteessa. Ohjelmani on 10 x 10 suoritusta kussakin laitteessa. Yhdessä teen kahdenlaista liikettä, joten suorituksia tuli 700. Niiden jälkeen venytykset ennen kotiin lähtöä. Illalla ennen sänkyyn menoa jalkalihasten lämmittely ja sitten niiden venytykset. Joten kuntoa on tullut hoidettua.

Jos yön aikana ei sada lisää lunta, niin huomenna voi jo ulkoilla kevennellen. On luvattu aurinkoista säätä, niin voisi vain nauttia loppuaan lähestyvistä aurinkoisista lyhyistä päivistä. Edellisen kirjoituksen jälkeen liitin kuvan lumisesta ja jäätymässä olevasta Tenosta. Nyt joki on juuri kuvan mukaisesti jäässä ja maasto luminen.

Liitän mukaan kuvan lumikiitäjästä, jollainen liikennöi Utsjoelle ensimmäisenä talvena siihen saakka, että Tenolle saatiin aurattua jäätie. Laitan myös kuvan postiautosta, joka joutui pysäköimään ja purkamaan kuormansa Onnelan suvannossa jäällä.

Toivon kaikille hyvää vointia tähän vuoden aikaan terveisin Posti-Pekka