Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Olemme saaneet viettää kauniin syksyisen viikon. Aurinko on paistanut päivittäin ainakin jonkin verran. Tiistaina ja eilen sää oli osan päivästä aivan selkeää. Torstai oli viikon pilvisin ja hieman sateinen päivä. Päivälämpötilat ovat olleet +10,2 ja +17,4 asteen välillä. Tuo kylmin +10,2 astetta oli eilen. Luoteistuuli piti sään kylmänä ja läski lämpötilan viimeyönä -3,1 asteeseen. Yö oli toinen pakkasyö tähän mennessä tälle syksylle.

Kun meillä Liisan kanssa täyttyy tuo 90 v, Liisalla jo täyttyi ja minulla muutaman päivän päästä, saimme sukulaisia. Perjantaina he saapuivat, veljeni pojalla oli synttärilahjana 10 heittokuutiota koivuklapeja takkapuiksi. Illaksi he järjestivät juhlan rantaamme. Ilotulituskurssin käynyt veljenpoika järjesti ilotulituksen. Tuosta luvalla järjestetystä tulituksesta piti naapureita informoida etukäteen. Lähimpänä oli ryhmä aasialaisia ja tulivatkin rantaan seuraamaan ja kuvaamaan.

Veljenpoika sanoi, että hän ei tuonut kaikkein voimakkaampia pommeja, jotka olivat näkyneet kylälläkin. Luonnon rauhan huomion ottaen tämä ilotulitus on hillitymmästä päästä. Kyllä siinä muutaman kerran koko laakso kajahteli voimakkaasti. Ilotulituksen jälkeen oli huilusoittoa, lyhyt iltahartaus ja yhteislaulu huilulla säestettynä. Oli ikimuistoinen ilta, josta kiitos rakkaille sukulaisille.

Eilen sitten pihallamme tapahtui muutos, ilmestyi klapisäkkiläjä ja 10 v joutilaana seisonut Landroover lähti perävaunussa kohti pohjois-pohjanmaata uudelleen käytettäväksi. Vähän oli haikea mieli, kun hilla-automme lähti.